Asociatia Culturala Mileniul 3

Asociatia Culturala Mileniul 3 din Rosiorii de Vede este fondata de un grup de iubitori de literatura si alte arte, care incearca sa lupte impotriva eliminarii lecturii dintre preocuparile omului contemporan.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ziua Armatei 2011 la Rosiorii de Vede

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Ziua Armatei 2011 la Rosiorii de Vede la data de Lun Oct 31, 2011 2:05 am

Asa cum deja cred ca stim toti, Rosiori a invatat sa marcheze cu manifestari frumoase si invitati de seama sarbatorile nationale si locale. Sunt cateva institutii in oras care nu uita cand sunt aceste momente si au grija sa invite personalitati de seama, care sa atraga publicul si sa aiba un ecou larg.
In acest an, Ziua Armatei a fost sarbatorita trei zile la rand. Prima manifestare a fost organizata de Casa Municipala de Cultura, care i-a invitat pe domnii comandor Gheorghe Vartic, de la Revista de Istorie Militara, si colonel profesor doctor Gheorghe Duţu, de la Academia Militara. Dumnealor au vorbit despre sarbatoarea de la 25 octombrie in sine, dar si despre starea actuala a Armatei Romane, despre alcatuirea si tipul de misiuni pe care le poate executa, despre participarea militarilor romani la operatiuni internationale. A luat cuvantul si dl profesor Argentin Porumbeanu, care a relatat un episod de razboi din istoria orasului nostru. Publicul era alcatuit, in majoritate, din elevi si cadre didactice de la (de unde credeti? Ati ghicit!) Liceul Economic (clasa a X-a D, cea mai buna din lume la ora asta), si va garantez ca vorbitorii au fost asaltati cu intrebari. In incheierea activitatii, corala protoieriei Rosiori a facut un scurt program de cantece patriotice.
Pentru ca uitasem sa iau camera cu mine, ma multumesc cu o singura poza, facuta cu batranul meu telefon.In 26 octombrie am deschis expozitia realizata de Asociatia “Aripi Romanesti”, eveniment pe care l-am povestit in alt topic. Intre timp, impreuna cu colega mea de limba istorie, dra Daniela Roinita am inceput sa punem la cale o noua activitate, pe care s-o organizam la noi la mosie.Am hotarat ca pentru a marca Ziua Armatei, cel mai potrivit ar fi sa avem printre noi un military. L-am invitat si a raspuns, ca de fiecare data (si dati au fost multe) pe domnul colonel Costica Zaharia, seful Biroului Informare-Recrutare de la Centrul Militar Judetean.Am imprumutat de la Muzeul de Istorie cateva fotografii, pentru a amenaja salaEste vorba de asa-numitul Cabinet “Firme de exercitiu”, care deja a devenit sala de protocol pentru toate manifestarile de genul asta, si care a devenit aproape neincapator pentru elevii care voiau sa ia parte (mai ales ca scapau de ore, dar asta o tinem secret). I-am preferat pe cei de la 12 B si 12 C.

S-a inceput, asa cum se cuvine, cu intonarea Imnului National. Va garantez ca nici un “Pavel” nu l-a gresit, chiar daca nimeni din sala nu se poate lauda cu o asemenea voceDomnul colonel Zaharia a facut o prezentare a participarii Romaniei la al doilea Razboi Mondial, motivand alegerea zilei de 25 octombrie ca sarbatoare a ostirii. Sigur ca sabotorul principal era alaturi pentru a interveni cu ceva informatii despre arma Aviatie.

Cine ar fi putut sa continue programul, daca nu aceleasi veterane. Cristina si Ionela, cu istoria elicopterelor

(Ce-o sa ma face u fara fetele astea, ca termina liceul? Cred ca o sa le las repetente, ca sa nu raman fara ele). Lor li s-au alaturat, de data asta, Flavia Grecusi Andreea Budau, ambele de la 11 E, cu poezii patriotice, de Nicolae Dărăbanţ, si dedicate aviatorilor (de Sorin Arbanaş)Cred ca a fost o activitate frumoasa si atractiva, cel putin asa mi-au spus elevii participanti, dar si colegii, printre care dna profesoara Cornelia Pârnac, prezenta in imagini, si directoarea adjuncta Aurelia Petrescu.
O sa mai facem.
Dupa terminarea activitatii am decolat in cea mai mare viteza catre Bucuresti, unde urma sa se petreaca inca o festivitate legata de Liceul Economic: lansarea cartii “Misiuni de sacrificiu de Alexandru Armă si fostul profesor al Liceului, Sorin Turturica. Dar asta la alt topic.

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Subiecte similare

-

» ZODIA BERBECULUI

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum