Asociatia Culturala Mileniul 3

Asociatia Culturala Mileniul 3 din Rosiorii de Vede este fondata de un grup de iubitori de literatura si alte arte, care incearca sa lupte impotriva eliminarii lecturii dintre preocuparile omului contemporan.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

55 de ani de la infiintarea primei escadrile de elicoptere

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Astazi, la Rosiori, am reusit un nou eveniment din seria celor dedicate istoriei aviatiei romane: deschiderea expozitiei de fotografie documentara "55 de ani de la Infiintarea primei escadrile de elicoptere", colectie realizata de Asociatia "Aripi Romanesti".
Expozitia nu ar fi putut fi deschisa astazi daca nu am fi beneficiat de ajutorul firmei "Farmacia Caritas", din Alexandria, al domnului inginer Catalin Popescu, administratorul firmei, care ne-au ajutat sa transportam materialul de la Bucuresti la Rosiori, al domnului viceprimar Iulian Voicu, prietenul nostru, dar si al colegilor mei de la Casa Municipala de Cultura si de la Muzeul Municipal de Istorie "Petre Voivozeanu" din Rosiori.
Mai intai sa vedem cateva imagini dinainte de venirea invitatilor (mentionez ca toate pozele sunt facute de colega mea, dra Daniela Roinita, din pacate pentru el Robert Savulescu nu a putut fugi de la ore).
S-au aliniat pentru raport: doamna Angela Sandulescu, fosta directoare a muzeului nostru, domnul viceprimar si eu. Am facut o discutie foarte importanta despre istoria aparatelor cu aripi rotitoare.Pentru ca toata lumea ca ma pricep, n-am avut incotro si am prezentat, unul dupa altul, toate tipurile de elicoptere din imagini. Opriri mai lungi la IAR-317 si la Kamov, dar si celelalte creatii ale industriei romanesti s-au bucurat de multa atentie.Vesnicele mele Cristina, Ionela si Madalina, carora li s-a adaugat astazi si Patricia, de la clasa a X-a D, au venit cu un referat despre istoricul elicopterelor militare romanesti, apoi cu cateva versuri de Sorin Arbanas si Nicolae Darabant dedicate aviatorilor (profesorul lor incerca, in timpul asta, sa porneasca un pacatos de laptop care sa cante marsuri ale aviatorilor militari).

Penultimul cuvant i-a revenit viceprimarului de Rosiori.Au urmat discutiile libere, care au dovedit ca tematica expozitiei a prezentat interes.

Ca sa inchei, activitatea de azi, pe care am inscris-o si in contextul sarbatorii Zilei Armatei, s-a bucurat de succes. O sa revin, intr-o zi-doua, cu o noua relatare, de la un simpozion de la Liceul Economic.

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum