Asociatia Culturala Mileniul 3

Asociatia Culturala Mileniul 3 din Rosiorii de Vede este fondata de un grup de iubitori de literatura si alte arte, care incearca sa lupte impotriva eliminarii lecturii dintre preocuparile omului contemporan.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Ratăcind printre şoapte şi trandafiri galbeni

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Ratăcind printre şoapte şi trandafiri galbeni la data de Vin Apr 08, 2011 5:07 pm

Sămbată 2 aprilie la Librăria Dalles din Bucureşti a avut loc a doua prezentare/lansare a volumului "Rătăcind printre şoapte şi trandafiri galbeni".
Am avut bucuria de a ma numara printre invitaţii Mihaelei Dordea,autoarea volumului,alături de care au fost personalităţi din peisajul cultural al metropolei.Milenarii roşioreni au fost reprezentaţi de agreabilul preşedinte ,domnul prof.Constantin Ciubotaru,care prin umorul caracteristic a însufleţit asistenţa.
Un alt membru milenar, poetul Sorin Arbănaş,invitat fiind să vorbească despre carte şi despre distinsa autoare,a spus printre altele:

"Cartea întredeschide o uşă spre actorul-om atât de puţin cunoscut nouă ca spectator. În paginile ei îi găsim pe actori în ipostazele lor de oameni obişnuiţi, altfel decât îi receptăm în rolurile memorabile interpretate şi unde, datorită talentului lor, de cele mai multe ori ajungem să îi identificăm cu personajele. Astfel, d-na Mihaela Dordea prin interviurile pline de fineţe, “iscusite ” aş spune, îi aduce aproape de noi, cu frământările, cu trăirile lor, altele decât cele de pe scenă, regizate şi impuse de roluri.
Dacă citim cu atenţie mărturisirile celor intervievaţi remarcăm o sinceritate în răspunsuri care se datorează, cred eu, apropierii sufleteşti pe care au simţit-o faţă de criticul de teatru. În fapt, criticul lor, omul în pana căruia este fie o rază de lumină, fie de umbră aplicată muncii lor. Cu toate acestea ei au perceput-o ca pe o camaradă, aproape ca pe o confidentă. Şi asta se datorează sufletului d-nei Mihaela Dordea.
Interviurile cuprinse în această carte ne-au adus mai aproape o lume care întotdeauna fascinează. Îi întâlnim în altă lumină pe actorii: Ştefan Iordache, Mircea Albulescu, Mihai Fotino, Ion Lucian, Florin Zamfirescu şi mulţi alţii la fel de apreciaţi.
Lăudabil este faptul, că d-na Dordea se opreşte şi la membrii trupei de figuraţie. Actori şi ei pentru că, nu-i aşa au rol în spectacol, chiar dacă uneori rostesc doar o replică.
Din păcate unul dintre cei care ni s-au destăinuit prin d-na Mihaela Dordea ne-a părăsit pentru a se alătura, aşa cum spune şi autoarea “trupei din ceruri”,”Printul Ştefan Iordache”
Din fericire pentru autoare iubirea faţă de teatru, aşa cum ne mărturiseşte în “Cuvânt înainte către cititor”, a rămas constantă. Din nefericire pentru unii dintre noi “teatrul” este ca o iubită din tinereţe pe care am părăsit-o şi reîntâlnirea se produce cu emoţie şi cu promisiuni neonorate.
În ultima parte a volumului, partea destăinuirilor, criticul de teatru, d-na Mihaela Dordea ni se înfăţişează ca autoarea de proză sensibilă, analitică, introspectă. Aflăm astfel, o poveste de dragoste care pendulează între planul real şi planul ideatic cu evidente accente poetice. O poveste în aparenţă cu sfârşit, dar care, în fapt îşi continuă zborul nestigherit prin eter, în eternitate.O sferă care închide în ea tripticul aproape simbiotic dramă-dragoste-dramaturgie".
Sorin Arbănaş


A fost o lansare de carte ca o sărbătoare, o bucurie reciproc dăruită din suflet cu emoţie şi căldură ca intr-o mare familie de prieteni.

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Ratăcind printre şoapte şi trandafiri galbeni la data de Mier Apr 13, 2011 8:29 am

Adaug cateva imagini de la eveniment, pozele fiind facute de doamna Arbanas:


Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum