Asociatia Culturala Mileniul 3

Asociatia Culturala Mileniul 3 din Rosiorii de Vede este fondata de un grup de iubitori de literatura si alte arte, care incearca sa lupte impotriva eliminarii lecturii dintre preocuparile omului contemporan.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Recital Dan Iordachescu

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Recital Dan Iordachescu la data de Vin Sept 10, 2010 11:56 am

Miercuri, 8 septembrie 2010, in sala "Modern" din Rosiori a avut loc un spectacol sustinut de renumitul bariton Dan Iordachescu si de invitatii lui.
Recitalul s-a desfasurat la numai cateva ore dupa Dan Iordachescu a primit titlul de cetatean de onoare al Municipiului Rosiorii de Vede. Impresariat si prezentat de prietena noastra, scriitoarea Mihaela Dordea, spectacolul a inceput cu piesa intr-un act "W + J = LOVE". Protagonisti, actorii Ioana Bratila si Andrei Bratu, regia Margit Olteanu (cea care a semnat si adaptarea).O poveste simpla a doi tineri newyorkezi, in cautarea propriei personalitati, dar si a perechii ideale (sau nu). Chiar daca au socat fumand "iarba" si prin vocabularul mai neobisnuit pe scena (la Rosiori, nu in teatrele adevarate, cu spectatori avizati), cei doi tineri actori au primit binemeritate aplauze.Au venit apoi la rampa doi frati, doi tineri si valorosi cantareti de muzica usoara si jazz: Maximilian si mezinul Sebastian Munteanu. Au impresionat prin voce, tehnica interpretativa si tinuta scenica. Ce pacat ca au cantat fara orchestra acompaniatoare. Parca mai frumos e cand in spatele solistilor vezi un grup de instrumentisti, decat sa privesti un laptop care reda un negativ ...

Asteptat cu nerabdare si primit cu aplauze puternice, a aparut seniorul teatrului liric romanesc: baritonul Dan Iordachescu. Aflat in cea mai buna forma fizica si morala, la optzeci de ani si trei luni, maestrul si-a cucerit repede publicul (putin numeros, din pacate, rosiorenii sunt departe de a invata sa aprecieze muzica culta). A avut bunavointa de a-i saluta pe "milenari", a depanat amintiri, a evocat personalitati ale lumii artistice, a propus vizionarea unui film inspirat din activitatea sa, pentru a-si da, apoi, drumul la voce.O voce frumoasa, puternica si clara, a unuia dintre primii zece baritoni ai lumii, nealterata de varsta. A fost acompaniat la pian de o tanara si frumoasa Aida, profesoara la Liceul de muzica "George Enescu".A fost rasplatit cu aplauze ...... cu flori de catre Florina ...... si cu o calda imbratisare si o strangere de mana de catre primarul Ion Nutu (sau Neamtu, cum l-a botezat maestrul)Inainte de a se desparti de publicul cu adevarat iubitor de muzica (cateva zeci de oameni, care au regretat ca e ora 0:14 si spectacolul s-a terminat), Dan Iordachescu a promis ca va reveni la Rosiori. Il asteptam, de fapt vine la el acasa, in orasul care l-a adoptat.

Vezi profilul utilizatorului

Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum