Asociatia Culturala Mileniul 3

Asociatia Culturala Mileniul 3 din Rosiorii de Vede este fondata de un grup de iubitori de literatura si alte arte, care incearca sa lupte impotriva eliminarii lecturii dintre preocuparile omului contemporan.


Nu sunteti conectat. Conectati-va sau inregistrati-va

Muzeul de aviatie de la Szolnok, Ungaria

In jos  Mesaj [Pagina 1 din 1]

1 Muzeul de aviatie de la Szolnok, Ungaria la data de Dum Aug 18, 2013 5:12 am

Când mi-am planificat călătoria la Kecskemet, unul dintre obiective era Muzeul de Aviaţie de la Szolnok. Dar, după ce am înţeles că în drum spre K. nu voi avea timp să prind instituţia deschisă, iar lunea, aşa cum toată lumea ştie, muzeele sunt închise (aşa scrie si pe siteul lor), îmi cam luasem gândul.
Totuşi, am avut noroc; duminică, în timp ce căutam un souvenir pentru fata mea, la unul dintre standuri am întâlnit un căpitan de la Baza de elicoptere din Szolnok. Am luat de la el ce am luat, iar ca bonus am primit o discuţie despre muzeul din oraşul lui. Omul, extrem de amabil, a dat câteva telefoane, el ştie ce şi cu cine a povestit, fapt e că, la sfârşit a scos din memoria telefonului lui un număr de telefon şi mi l-a dictat – era al unuia dintre şefii muzeului; am trimis un SMS şi am primit în schimb promisiunea că voi putea vizita muzeul – chiar dacă era luni.
Am sunat o dată de la poarta muzeului, omul de la capătul celălalt, dl. Karoly Mago, mi-a răspuns, cu un ton amical, să intrăm fără grijă în incintă. Ceea ce am şi făcut, împreună cu prietenii de la Cluj Octavian, Felix, Alex şi Mihaela. L-am sunat din nou după ce am terminat turul şi i-am mulţumit, mi-a mulţumit şi el pentru vizită şi m-a invitat să revin, ceea ce sper să pot face vreodată.

Am văzut o mulţime de MiG-uri de toate felurile, de la 15 la 23 (23 în quasi-premieră pentru mine, nu-l mai văusem decât pe cel expus la Kecskemet, cu o zi mai devreme), dar şi SAAB-uri, F-104 (pentru care trebuie să dau o bere), avioane de transport sau de luptă, elicoptere, aeronave devenite istorie. O sa fac o selecţie în mai multe episoade.

Il-18, exterior şi interior. Mi s-a părut primitiv, dar foarte ... aerisit. L-am adăugat şi la lista avioanelor pe care le-am “pilotat”.

Il-14Lisunov Li-2GAZ-69MAZ 504 (cred)AN-2AN-24яAK-52 (cu mentiunea pe prezentarea sa ca e made by Aerostar Bacau)(va urma)(sper)

Vezi profilul utilizatorului

2 Re: Muzeul de aviatie de la Szolnok, Ungaria la data de Dum Aug 18, 2013 5:13 am

Volumul al doilea al albumului Szolnok cuprinde elicopterele din muzeu:

Kamov-26 (l-am intrebat pe dl Valer Novac, si in Ungaria tot Ivan il cheama, nu Janos)

Mi-4Mi-8(inarmat pana-n dinti!)Mi-2 (SM-2) Medevac, care aminteste de celebrul serial M.A.S.H.Alt Mi-8 cu dintii mariMi-24, cu o mutra foarte agresiva si cu dinti mult mai mari


Vezi profilul utilizatorului

3 Re: Muzeul de aviatie de la Szolnok, Ungaria la data de Dum Sept 01, 2013 3:39 am

M-am gandit să fac un grupaj de poze cu toate MiG-urile pe care le-am vazut la Muzuel de Aviatie de la Szolnok. Merita.
Pozele sunt puse in ordinea data de circuitul de vizitare.

Vezi profilul utilizatorului

4 Re: Muzeul de aviatie de la Szolnok, Ungaria la data de Mier Sept 04, 2013 4:23 am

Inca un capitol cu avioane de scoala si antrenament si avioane lupta, altele decat MiG, stocate la Szolnok pentru placerea vizitatorilor (si a celor care vad pozele facute de vizitatori).


Delfin L-29SAAB J-37

F-104 inmatriculat nemtesteAlbatros L-39 + doi vizitatori tenace, nu s-a dat la o paispe din calea fotografuluiF-104 de la turci

Hawker Hunter

SAAB J-32 Lansen(va urma)

Vezi profilul utilizatorului

5 Re: Muzeul de aviatie de la Szolnok, Ungaria la data de Vin Sept 13, 2013 6:38 am

Cateva avioane istorice, plasate într-un hangar special:

O mentiune speciala pentru Kukuruznik, PO-2, al doilea pe care l-am vazut in cele trei zile de mişcare aviatică în Ungaria (primul a evoluat la Repulonap) (mă întreb dacă am mai văut vreodata aşa ceva în copilărie)
Vezi profilul utilizatorului

6 Re: Muzeul de aviatie de la Szolnok, Ungaria la data de Mar Sept 17, 2013 8:56 am

Astea sunt avioanele mari de la Szolnok, de la Il-14 si Li-2, la Il-18, dar am vazut acolo si Il-28, AN-24, AN-26 (cu bombe acrosate) si TU-134.
Vezi profilul utilizatorului

Continut sponsorizat


Sus  Mesaj [Pagina 1 din 1]

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum